Egyháztagság

Mint minden református gyülekezetben, úgy nálunk is különböző szintjei vannak az egyháztagságnak. Rajtad áll, mennyire fontos neked, hogy közénk tartozhatsz.

Kérjük, hogy az alábbi adatlap kitöltésével segíts, hogy „képbe legyünk” veled kapcsolatban!

 

Látogató

Gyülekezeti alkalmaink bárki számára nyitottak. Semmilyen kötelezetséget nem válalsz. Természetesen arra kérünk, légy tisztelettudó és együttműködő!

Tag

Keresztség által a megkeresztelt személy a gyülekezet tagjává lesz amennyiben ez gyermek/csecsemő korban történik meg. Plussz jogokat ez nem jelent, de tudunk rólad, számon tartunk, számolunk veled.

Felnőtt tag

Az a gyülekezeti tag aki meg van keresztelve és konfirmált, gyülekezetünk felnőtt tagjaként van számontartva. A felnőtt tagok részt vehetnek az Úrvacsora közösségében.

Teljes jogú tag

Az a gyülekezeti tag aki meg van keresztelve, konfirmált, betöltötte a 18. életévét, rendszeresen jár alkalmainkra és azokon él az Úrvacsora lehetőségével, valamint gyülekezetünk működéséhez egyházfenntartás fizetése révén hozzájárul.

Segítünk betagozódni

Minden évben indítunk egy csoportot ahol megismertetünk hitünk alapjaival és a közösségi élet rejtelmeivel. Azt tapasztaljuk, hogy a tanítványozás (gyülekezetbe való betagozódás) eredeményesebb amikor többen egyszerre készülnek fel. Kiállni a gyülekezet elé és kijelenteni, hogy a gyülekezet tagja és Krisztus követője kívánsz lenni is könnyebb, ha nem vagy egymagad.