Református Öregtemető

Cegléden a Széchenyi út 2. szám alatt (HRSZ: 1189) található, de megközelíthető temetések idején és Halottak napja alkalmával a Mező utca felől is.

Területe: 65.376 négyzetméter

A temető nyitvatartási ideje:

 • Március1. – november 1. : 7-20 óráig
 • November 2. – február 28. : 9-16 óráig

Az Öregtemető fenntartója és üzemeltetője:

A Református Öregtemető a Cegléd – Felszegi Református Egyházközség gondozásában van.
Az iroda címe: 2700. Cegléd, Felház út 22. Tel: +36 (30) 13 555 29
Hivatali órák: Munkanapokon 9-12 óra között valamint csütörtökön 13-17 óra között is.

Temetői ügyek intézése:

Nagy István (temetőőr) +36 (30) 471 2160 – temetőben
Kernács Fruzsina (hivatalvezető) +36 (30) 13 555 29 – irodában

Fontos tudnivalók:

 • A temetőben mindenkitől a kegyeleti helyhez illő magatartást kérünk!
 • A szemetet kizárólag a kijelölt helyre és a jellegének megfelelő gyűjtőbe szabad tenni.
 • Temetéskor vagy újraváltáskor a temetőőr által kiállított sírcédulával keressük fel a területileg illetékes Egyházközség Hivatalát. Sírbontáskor a keretet és emlékművet a temetőőr által kijelölt helyre lehet lerakni. Az emlékmű a temetést követően fél éven belül helyre állítandó.
 • Síremlék felállításának menete: Elsőként a sírköves mesterrel, valamint a temetőőrrel meg kell tekinteni az adott sírt, melynek során megállapítható, hogy mekkora méretű sírkő készíthető adott helyre. Ezek után a sírköves mester által készített „műszaki rajzot” láttamoztatni kell a temetőőrrel, és utána történhet az engedélyezés elintézése az irodában. Ennek díja mérettől függ és az aktuális díjszabásban megtekinthető. Csak érvényes sírra lehet sírkövet készíttetni!
 • A sírok használati ideje 25 év, az alulépítéses és felülépítéses sírboltoké (kripták) 60 év. A lejárt sírok és kripták újra temetésre kerülnek, ha a hozzátartozók nem váltják újra. Rátemetés csak kivételes esetben lehetséges, ezért ajánlott családtagoknak dupla sírhelyet váltani. Az előre váltott sírhelyet kérjük megjelölni és gondozni, a biztos megőrzés érdekében.
 • A sírokat és a sírhelyeket rendszeresen gondozzuk, vagy gondoztassuk! Ez utóbbihoz segítséget a temető gondnoktól kérhetünk. Sírok hantkiegészítéséhez előzetes egyeztetést követően földet beszállíthatunk, vagy a temetőőrtől kaphatunk. A temető területén lyukak ásása életveszélyes.
 • Gondozás kivételével a síron végzendő minden munkát és változást előzetesen be kell jelenteni az irodában. A síremlék tervrajzát és méreteit a temető fenntartója ellenőrzi és engedélyezi. Összeállításakor a temetőőr jelöli ki a pontos helyét. Síremlék beszállítása hétköznap 8-16 között. Felesleges síremlék csak a temetőőr engedélyével helyezhető el a kőtárban.

      Letölthető dokumentumok:

      A Ceglédi Református Öregtemető térképe